Norsk sykling har hatt en fantastisk periode de siste årene, både når det gjelder prestasjoner blant proffene i verdenstoppen, og i entusiasme og deltagelse blant mosjonister. Dette kan selvsagt påstås å ha en sammenheng. Når nordmenn som Thor Hushovd, Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen, og Alexander Kristoff har gjort det bra i Tour de France, VM, vårklassikere og andre store landeveisritt, gir det selvsagt økt interesse også blant mosjonister, både innenfor landeveis- og terrengsykling.

Den store interessen for sykling i Norge har videre banet vei for økt oppslutning om tradisjonsrike norske sykkelritt, samt økt opprettelse av nye – både for amatører og proffer. Birkebeinerrittet har utviklet seg til å bli verdens største terrengsykkelritt for mosjonister. Styrkeprøven mellom Trondheim og Oslo er et av verdens lengste og mest krevende landeveisritt. Og Arctic race of Norway, Tour of Norway og Tour des Fjords, tiltrekker seg noen av verdens mest kjente syklister, samt tusenvis av engasjerte norske tilskuere langs løypene.

På denne nettsiden settes fokus på sykkelritt. Hovedfokus vil ligge på ritt som arrangeres i Norge, men også enkelte internasjonale ritt vil bli trukket frem, som for eksempel Tour de France, Flanderen rundt og Vuelta a España. Ritt for mosjonister og proffsyklister dekkes på lik linje – fra Nordsjørittet og Midnattsolrittet, til Arctic Race of Norway og Giro d’Italia. Det vil også være en kombinasjon av landeveisritt og terrengsykkelritt. Det bør med andre ord være noe for de fleste som er interessert i sykling, uansett om interessen praktiseres langs langstrakte landeveier, i skogen langs smale stier eller i sofaen foran TVen.