norwegian-amateur-cyclistsMange norske amatørsyklister har typisk deltatt på Birkebeinerrittet, Nordsjørittet og så videre opptil flere ganger. Det er imidlertid mer sjeldent å melde seg på sykkelritt i utlandet. Det har selvsagt visse praktiske årsaker. Å pakke med seg sykkel og utstyr på fly, koster litt ekstra tid og penger. På den andre siden kan man se frem til en helt ny og unik opplevelse. Kanskje kan det til og med kombineres med en liten familieferie.

Flandern rundt

Flandern rundt trenger ikke stort videre introduksjon. Det legendariske Brosteinsrittet i Belgia er noe de fleste sykkelinteresserte har god kjennskap til. Det ikke så mange er klar over er at det er på lørdagen arrangeres en amatør-utgave av det legendariske rittet, før proffene viser hvordan det egentlig skal gjøres neste dag. Dette er med andre ord en ideell kombinasjon for de som er glade i sykling både som utøver og tilskuer.

Vättenrunden

Vätternrundan er et 300 kilometer langt landeveisritt for mosjonister. Som navnet tilsier går trasséen rundt innsjøen Vättern. Løpet starter og har målgang i byen Motala. Arrangementet ble for første gang kjørt i 1966 etter initiativ fra Sten-Otto Liljedahl og Ewert Rydell, og det legges vanligvis til helgen før midtsommer. Det er med andre ord gode muligheter for både fine forhold og god stemning langs løypene.

Trans Pyr

For ekstreme terrengsyklistene med en eventyrer i magen er Trans Pyr sykkelløpet de har lett etter. Rittet starter langs Middelhavskysten i Spania, og som navnet tilsier, tas syklistene over Pyreneene til andre siden av landet, nærmere bestemt til San Sebastian. Løypa er på hele 819 kilometer. Det vil si cirka 300 kilometer lenger enn Trondheim-Oslo. På terrengsykkel! Om ikke det høres ekstremt nok ut enda, kan det legges til at den brutale trasséen presser syklistene over en total stigning på ca. 20 000 høydemeter, altså mer enn det dobbelte av høyden på Mount Everest. Vinneren pleier å bruke ca. 45 timer på å fullføre løpet. Middels godt trente syklister bør nok regne med å bruke det dobbelte.